Friday 3 July 2009

Watermelon and onion

It seems I am getting a name at Versteegh. The one who asks an enormous amount of questions after every presentation. Which is not always the case. Today, for example, I only asked eight questions.

I have discovered an amazing taste combination today: watermelon with onion. Just take a piece of watermelon and a piece of onion (approximately the same size) and eat them together. I was shocked to find out how nicely these two go together! I have to experiment around to incorporate this duo in a sauce or a cocktail.

Look at this! Such a great idea!


Today’s swirl: ice-cream - chocolate, fruit - two spoons of cherries and two spoons of strawberry, topping - dark chocolate and mini waffles. Delicious!

Timeline: 1978 – before I went to school I spent my winters in Saratov with my grandparents. The shoes I have on my feet are valenki. And the trousers are a part of a suit my mother made for me. She hand stitched large ladybirds on the jacket and on the trousers. The kids in the kindergarten said: “These are butterflies. They are too big to be ladybirds.” Idiots!

1 comment:

  1. Watermeloen mét ui en mét feta, groetjes, Monica

    Watermeloensalade

    (8 personen)
    1 kleine rode ui
    een bosje verse bladpeterselie
    2 tot 4 limoenen
    een bosje verse munt, gehakt
    3 tot 4 eetlepels olijfolie extra vierge
    1,5 kg zoete, rijpe watermeloen
    100 g ontpitte zwarte olijven
    250 feta
    zwarte peper

    Pel en halveer de rode ui, snijd hem in heel dunne halve maantjes en laat ze in een kommetje in het limoensap trekken.
    Verwijder de schil en pitjes van de watermeloen en snijd hem in driehoekige stukjes van ongeveer 4 cm.
    Snij de feta in ongeveer even grote stukken en doe de stukken watermeloen en feta in een grote wijde kom.
    Trek takjes peterselie los, zodat je ze meer als een soort sla gebruikt dan als garnering en doe ze samen met de gehakte munt in de kom.
    Kieper de nu glanzend roze uien samen met hun roze sap over de salade, doe er de olie en de olijven bij en hussel de salade met je handen door elkaar, voorzichtig, zodat de stukjes feta en meloen heel blijven.
    Draai er een flinke snuf zwarte peter over en proef of er genoeg limoen in de dressing zit.

    ReplyDelete

Search This Blog