Thursday, 24 March 2011

Koningin

Vraag me niet waarom, maar vandaag dacht ik opens aan de Koningin. Niet aan de toekomst van de monarchie of haar rol als staatshoofd. Ik dacht aan… meubels.

Stel je bent een koningin. Je woont in een paleis, hebt lekker veel geld, kunt je een en ander permitteren. Maar hoe werkt het in het paleis? Staat het vol met antieke meubels (die er al eeuwen staan en fanatiek bijgehouden worden)? En als je nou van Danish Design houdt? Mag je dan zomaar de vertrekken die je gebruikt restylen? Of moet je vergunning vragen bij de Monumentenzorg vanwege de plafondprofielen en muurstofferingen? Je bent een koningin dus een vergunningaanvraag ga je niet zelf doen. Dat laat je doen natuurlijk. Maar moet je het formuliertje zelf ondertekenen en een kopie van je identiteitsbewijs bijsluiten?

Verhuizen is ook zoiets. Stel dat je iets anders wil. Een loft in Amsterdam bijvoorbeeld. Mag je dat gewoon doen of zal de Minister-President je uitleggen dat het geen goed idee is? En als je zin krijgt om te emigreren? Gaat ook niet of wel?

Shoppen doe je ook niet zomaar op een zaterdag in de stad. De tweede Paasdag naar een woonboulevard? Heeft de Koningin ooit een IKEA van binnen gezien? En koken? Kan Hare Majesteit koken? Doet ze het wel eens?

Ik vraag me af of het zo leuk is – koningin zijn.

2 comments:

  1. No monarch has ever resigned, so I guess it's not that bad...

    ReplyDelete
  2. @Maria Yeah. Besides - you can't have everything. I guess the Queen understands that too. :)

    ReplyDelete

Search This Blog